Sütőfólia technikai adatai:
Sütőfólia hőmérséklet tartomány: -70 °C / +260 °C
Sima felületére nem tapad semmi;
Nagy kémiai ellenállás szinte minden anyagra;
A teflonbevonaton baktériumok nem képesek kiépülni az anyag felületén;
Alacsony súrlódási együttható, és formatartó nagy nyomáson és hőmérsékleten is;
Használata:
A sütőfólia elhelyezése a sütőlemezen vagy tepsin,
Elhelyezzük rajta a kívánt sütnivalót;
Nyílt lángon tilos használni;
A sütőfólia szag és íz-mentes;
Előnyei:
A sütőfólia összetekerve (gyűrődés mentesen) kis helyen tárolandó,
Puha felületű szivaccsal könnyen tisztítható;
Higiénikus és környezetbarát megoldás;
Zsír és olajmentes sütés,
Egészségmegőrző;
Egyedi méretekben is rendelhető, de könnyedén méretre vágható.
Rendelés mindenki számára elérhető áron!
A Teflon® bevonatot 1938-ban véletlenül fedezte fel Dr Roy Plunkett, a DuPont fiatal vegyésze, aki akkor hűtőgázokkal folytatott kísérleteket. Ez a csúszós, semmihez nem tapadó anyag a politetrafluoretilén, PTFE, aminek késõbb a DuPont a Teflon® nevet adta. A Teflon® védett márkanév, kizárólag a DuPont használhatja.