Antisztatikus függöny

ESD védelemmel ellátott PVC függöny

ESD (Elektrosztatikus Kisülés) ellen védett hőfüggönyeinket olyan helyen alkalmazzák, ahol az elektromos, elektronikai alkatrészeket meg kell óvni a hirtelen fellépő nagy elektromos feszültségektől.
Normál lágy PVC anyagok nem használhatóak. ESD függöny felületi ellenállása nagyon kicsi, ezért védelmet nyújtanak a statikus feltöltődés ellen. Elektronikai ipar, malom ipar, elektronikai szerelőüzemek, tiszta terek számára optimalizálva.
Az elektronika ipar számára elengedhetetlen a használata. A statikus kisülések károsítják az elektronikai alkatrészeket, berendezéseket. Az elektromos kisülések az elektronikai ipar legnagyobb veszélyforrásai. Olyan üzemekben pedig, ahol a statikus kisülések akár robbanásveszélyes helyzetet is előidézhetnek antisztatikus anyagok használata kötelező; malomipar, gabonasilók, tiszta terek stb. Bizonyos munkahelyeken, ahol a munkafolyamat gyúlékony légtérben történik, ott a gyorsan mozgó statikus töltés szikrák kiválását eredményezheti. Tűzesemények vagy robbanások megakadályozására lett kifejlesztve. Személy forgalomra és teherforgalomra egyaránt alkalmas. Hőmérsékleti tartomány: -15 C / +35 C
Jó térátláthatóságot biztosít.

Normál, antisztatikus függöny

Bizonyos munkahelyen normál, lágy PVC anyagok nem használhatóak. Az elektrosztatikus feltöltődésből ebből eredő problémák magas selejt rátát, újratermelést eredményeznek. Gyakori kísérő jelenség az ún. porvonzás, ami a feltöltődés következtében fellépő por- és szövetvonzás. Az optikai és finommechanikai alkatrészek kezelésénél, valamint a festési, lakkozási műveleteknél jelentős gondot okoz. Bármilyen súrlódás, nyomás vagy szétválasztás az előidézett töltés nagyságára lesz kihatással. Vagyis minél nagyobb az energia, annál nagyobb a töltés. Az anyag típusa nagy mértékben befolyásolja a töltés nagyságát. Az antisztatikus PVC szalagból készült függönyeink megakadályozzák az ilyen problémák előfordulását, mert felületi ellenállása csekély. Elektronikai ipar, malom ipar, elektronikai szerelőüzemek, tiszta terek számára optimalizálva.<br /> Személy forgalomra és teherforgalomra egyaránt alkalmas. <br /> Hőmérsékleti tartomány: -15 C / +35 C <br /> Jó térátláthatóságot biztosít.

Megosztás